06-24128948 contact@fincavrij.nl

Ongeveer 25 jaar geleden kreeg ik een droom om de Camino de Santiago te lopen. Ik was toen al een paar jaar aan het revalideren, omdat ik niet meer kon lopen (of zitten of staan trouwens). Een droom die onmogelijk leek op het moment dat ik die kreeg.

6 jaar later liep ik de ruim 800 km van het zuiden van Frankrijk naar het noord westen van Spanje met een zware rugzak op mijn rug!

Zo’n 10 jaar geleden had ik weer zo’n droom die onmogelijk leek. Die van het creëren van een cursuscentrum, een plek waar mensen zich thuis konden voelen.

En nu bestaat Finca Vrij alweer bijna 4 jaar!

Onmogelijke dromen op het moment dat ze voor het eerst langskwamen en het manifesteren ervan heeft heel wat jaren geduurd, maar op een gegeven moment zijn deze dromen toch echt uitgekomen.

 

En nu is daar opeens weer een nieuwe droom, alweer ruim een jaar komt deze voorbij. Een droom waarvan mijn mind ook gelijk weer zegt: “not gonna happen, mag niet, kan niet” en boven alles “waar haal je het geld vandaan?” maar toch blijft deze droom steeds maar terugkomen. Ik heb ondertussen ook geleerd om niet meer naar die mind te luisteren trouwens.

Als ik één ding heb geleerd van mijn recente bezoeken aan Damanhur is het ook ‘Dare to dream Big!’ en dat mijn ‘visioenen’ wel degelijk belangrijke stappen zijn voor het creëren van deze nieuwe wereld waar we het allemaal over hebben.

Dus steeds vaker ben ik deze droom uit gaan spreken, eerst tegen Erik uiteraard, toen tegen vrienden en de kids en nu gooi k het maar gewoon helemaal out in the open.

Bij mijn eerste droom was het Erik die zei “zodra je het kan, moet je het doen! Bij mijn tweede droom moest hij een paar jaar wennen aan het idee om weg te gaan uit onze toenmalige woonplaats maar deze keer heeft hij letterlijk ’s nachts over hetzelfde gedroomd, nog voor ik het had uitgesproken.

We dromen over het kopen van een groot stuk land, het liefst aan Finca Vrij vast, waar we een kommunitie willen gaan beginnen, creëren, bouwen. We zien er jong en oud rondlopen, iedereen heeft zijn eigen plek om te wonen en daarnaast zijn er vele gemeenschappelijke gebouwtjes. Een grote gemeenschappelijke keuken en eetkamer, een mooie plek waar we bij elkaar zijn en gezamenlijke dingen doen zoals dansen en meditaties, ademwerksessies of muziek maken. Ook is er natuurlijk een grote permacultuurtuin en voedselbos. Een heerlijke grote vuurplaats.

Apart, maar toch samen. Een plek waar we helemaal self sufficient zijn. Waar ook een groot healingcentrum is, waar wordt gewerkt met trilling, muziek, kunst, geuren, met allerlei (nieuwe) manieren van healing. Waar we ook prachtige producten verkopen, zelfgemaakte geneeskrachtige olies van planten in de tuin, sieraden met een intentie. Ook is er een plek waar dagjesmensen lekker een bakje met liefde gemaakte koffie of thee kunnen komen drinken met erbij een stukje taart met energetische lading erin (conscious pie of a tart of bee-ingness )

Waar een prachtige workshop space is waar we zelf allerlei retraites geven of die gehuurd kan worden voor dagworkshops.

Natuurlijk is er een enorme zwemvijver en zijn er vele power plekken op het land. Elke plek met een specifieke lading en kracht.

We zien er bewuste, gelijkgestemde mensen rondlopen, die zich hebben gecommit om deze plek met elkaar te creëren en onderhouden. Die zichzelf kunnen dragen, maar die zich op een diep level willen verbinden met de plek en met elkaar. Die elkaar blijven uitnodigen om de hoogste potentie te leven, die vanuit liefde een nieuwe wereld neerzetten, met menselijke waarden en normen. Niet opgelegd vanuit een allang niet meer functionerende maatschappij, maar die vanuit de puurheid van ons menselijkheid heel normaal zijn. Een wereld van echtheid en verbondenheid. Ik zie ook veel mensen die komen bijdragen aan deze plek, die naast de vaste bewoners er tijdelijk deel van uit willen maken.

En ik zie nog zo veel meer en elke keer dat ik er een glimps van mag zien, zie ik nog meer en ik word er elke keer zo gigantisch blij van! Mocht je deze droom voelen, kom dan maar eens met ons babbelen, dan kan ik dit je misschien allemaal laten zien op het moment dat deze energie door me heen komt in woorden, emoties en beelden.

En het grappige van dit alles is, dat al onze reizen, al onze ervaringen, al het werk wat Erik en ik de afgelopen 20 jaar hebben gedaan, het healingwerk in mijn praktijk, Eriks ontwerpen, ook het creëren en bouwen van Finca Vrij, het pad dat we samen bewandelen leiden op de één of andere manier naar deze nieuwe, nog in deze realiteit te manifesteren, droom.

Onze levensmissie in de Human Design is bijvoorbeeld hetzelfde, (alleen staan de gates in een andere volgorde). Tijdens onze vakanties bezoeken we al jaren allerlei spirituele communities om eigenlijk vooral iedere keer te denken: “ehm.. super mooi, leuk, zitten vele mooie dingen in, maar niets voor ons”. Je leert niet alleen van wat je wel wilt, ook vaak van hoe je het vooral niet wilt!

Al het moois, alle hardship, al het harde werken in de buitenwereld, maar vooral in onze binnenwereld leiden ertoe dat we klaar zijn voor deze volgende stap. Deze keer met Ease en Joy!!

En sommige mooie zielen, die al van ons over deze droom hebben gehoord, voelen en zien deze next step ook en willen hierin meebewegen en meecreëren

En het leuke is, of deze droom nu wel of niet komt, het is allemaal helemaal okee.

Elke keer dat dit weer voorbij komt, laten we het weer los. Al heeft Erik de huisjes al ontworpen en zie ik letterlijk de tuin en omgeving allang voor me hahaha

To be continued…