06-24128948 contact@fincavrij.nl

Het team – wie we zijn en wat we doen

Erik & Estrella de Vrijer

Wij zijn de bewoners van Finca Vrij
Twee vijftig plussers die, nadat ons jongste kind ook de deur uit was, besloten hebben om ons leven om te gooien. Erik is ontwerper (www.studiofreebird.nl) en Estrella is healer en coach op het gebied van alles wat te maken heeft met bewustwording, relaties en seksualiteit (estrella.fincavrij.nl) .

Na een jarenlange zoektocht, hebben we, in december 2014, twee hectare grond gekocht net buiten Looperskapelle, een klein gehuchtje vlakbij het dorpje Scharendijke op Schouwen Duiveland om daar onze droom te realiseren; Het bouwen van een houtskelet energie-neutraal woning en het neerzetten van een cursuscentrum wat, als Estrella niet zelf cursussen geeft, gehuurd kan worden door derden. Voor het volledige verhaal over het tot stand komen van ons centrum, kijk hier….
Naast ons, wonen ook onze hond Joy, onze poezen Cookie en Muffin, de loopeenden en onze kippenbende op Finca Vrij. Ook zie je hier regelmatig vrijwilligers rondlopen, soms van verschillende organistaties zoals wwoofing en helpx, soms gewoon mensen die hier graag zijn, die komen helpen met het realiseren en onderhouden van dit enorme project. 

Finca Vrij Verhuur is sinds oktober 2018 geopend en is in handen van Gabrielle. En het centrum loopt vanaf het begin buitengewoon goed! We worden goed gevonden en geboekt.
Omdat Gabrielle een carrière bij de politie toch leuker vond, hebben wij weer veel taken van haar overgenomen. Het team van Finca Vrij is groeiende. Zo zijn we heel blij met onze schoonmaakploeg, hebben we de boekhouding uit handen gegeven aan Quirine en werken we samen met verschillende koks die je kunt inhuren voor je retreat. 

Doordat er een hoop van de dagelijkse gang van zaken uit handen is gegeven, is er voor Erik en mij weer ruimte, tijd en aandacht gekomen om ons eigen ding weer meer te gaan doen. Dus nu is het tijd voor Finca Vrij 2.0.
De inspiratie en leuke ideeën om deze plek nog mooier en krachtiger te maken blijven boven stromen. Zo staat er sinds kort een zweethut en komt er nog een leuke tuinhut, die je bij het centrum kunt huren voor één op één gesprekken, massages of als extra slaapkamer.
Maar ook hebben we Finca Vrij (VOF) opgericht, een nieuw bedrijf waar we leuke t. shirts verkopen en waaronder mijn coaching sessies, ademwerk, ademwerk en retreats ook vallen. En wie weet wat daar nog meer uit mag voortvloeien.  

Dat is dus onze intentie voor de komende jaren. Om Finca Vrij in al zijn aspecten nog verder te laten groeien en bloeien, zodat iedereen die hier komt zich nog vrijer en nog meer welkom mag voelen. Op deze manier zal deze plek je nog meer uitnodigen om ook zelf te groeien en te bloeien. 

 

Gabrielle de Vrijer

Ik ben Gabrielle, eigenaresse van Finca Vrij Verhuur. Na een aantal jaren te hebben rondgereisd over de wereld vond ik het tijd worden om weer te settelen in Rotterdam. Toen mijn ouders Finca Vrij gingen beginnen, leek het me leuk om daar de dagelijkse gang van zaken voor te regelen, maar mijn droom om bij de politie te gaan bleef ook op de achtergrond aanwezig. 
Onder het mom van “je krijgt spijt van de dingen die je niet hebt gedaan”, heb ik uiteindelijk toch daar voor gekozen. 

Quirine ten Kate – de Vrijer

Hoi, ik ben Quirine en ik woon met mijn gezin in Schiedam. Toen het avontuur hier in 2014 startte, en het grote bouwen en creëren begon, raakten wij al snel lichtelijk verslaafd aan het werken in de Zeeuwse buitenlucht. Als klein meisje wilde ik timmervrouw worden, dus dat komt hier vaak goed van pas. Ook vind ik het heerlijk om in de tuin bezig te zijn. 

Daarnaast houd ik mij sinds januari 2020 bezig met de administratieve kant van Finca Vrij. Je komt mij overal tegen waar de boekhouding geraakt wordt, zoals facturatie en betalingen. 

.

Farah Stegeman – Farah’s Table

Met veel plezier sta ik – Farah – voor anderen in de keuken.
Mijn interesse in koken en gezonde voeding is er altijd geweest en door vele reizen te maken, kwam ik erachter hoe belangrijk het is om goed voor de wereld en moeder natuur te zorgen. Daarnaast vind ik het heerlijk om mensen te verbinden met lekker eten.
Gaande weg vond ik mijn weg naar de keuken in de retraite wereld. Ik kook met veel liefde plantaardig. Mijn manier om een steentje bij te dragen aan een betere wereld en om goed voor de innerlijke mens te zorgen.
Met mijn eigen bedrijf – Farah’s Table – nodig ik je dan ook uit om plaats te nemen aan mijn tafel om zo te genieten van heerlijk en gezond eten en van elkaars gezelschap.
Tel : +31 (0)634536373

.

Petra Jeras – Puur Zeeland

Ik ben Petra Jeras, mijn hart gaat uit naar verse, pure en bij voorkeur lokale ingrediënten. Vanuit mijn interesse voor koken ben ik een aantal jaren geleden een kookcursus gaan volgen in België bij Spermalie. Hier heb ik met veel plezier een aantal jaren gekookt en mijn diploma behaald. 

Vervolgens kwamen de aanvragen vanzelf: “Petra kan jij een zakenlunch verzorgen? We hebben een feestje wil jij de hapjes regelen?”. Zo werd het steeds een beetje serieuzer en was het tijd voor een officiële inschrijving bij de kamer van koophandel. 
website: www.puurzeeland.com
E-mail:  petra@puurzeeland.com
Tel: +31 (0)6-42895447

.

Overige bewoners van Finca Vrij