06-24128948 contact@fincavrij.nl

Het team – wie we zijn en wat we doen

Erik & Estrella de Vrijer

Wij zijn de bewoners van Finca Vrij
Twee vijftig plussers die, nadat ons jongste kind ook de deur uit was, besloten hebben om ons leven om te gooien. Erik is ontwerper en Estrella is healer en coach op het gebied van alles wat te maken heeft met bewustwording, relaties en seksualiteit (estrella.fincavrij.nl) .

Na een jarenlange zoektocht, hebben we, in december 2014, twee hectare grond gekocht net buiten Looperskapelle, een klein gehuchtje vlakbij het dorpje Scharendijke op Schouwen Duiveland om daar onze droom te realiseren; Het bouwen van een houtskelet energie-neutraal woning en het neerzetten van een cursuscentrum wat, als Estrella niet zelf cursussen geeft, gehuurd kan worden door derden. Voor het volledige verhaal over het tot stand komen van ons centrum, kijk hier….
Naast ons, wonen ook onze hond Joy, onze poes Cookie, de loopeenden en onze kippenbende op Finca Vrij. Ook zie je hier regelmatig vrijwilligers rondlopen, soms van verschillende organistaties zoals wwoofing en helpx, soms gewoon mensen die hier graag zijn, die komen helpen met het realiseren en onderhouden van dit enorme project. 

Finca Vrij Verhuur is sinds oktober 2018 geopend en is in handen van Gabrielle. En het centrum loopt vanaf het begin buitengewoon goed! We worden goed gevonden en geboekt.
Omdat Gabrielle een andere carriere toch leuker vond, hebben wij weer veel taken van haar overgenomen.
Het team van Finca Vrij is groeiende. Zo zijn we heel blij met onze schoonmaakploeg, hebben we een groot deel van de werkzaamheden in handen gegeven van Romy en werken we samen met verschillende koks die je kunt inhuren voor je retreat. 

Doordat er een hoop van de dagelijkse gang van zaken uit handen is gegeven, is er voor Erik en mij weer ruimte, tijd en aandacht gekomen om ons eigen ding weer meer te gaan doen. Dus nu is het tijd voor Finca Vrij 2.0.
De inspiratie en leuke ideeën om deze plek nog mooier en krachtiger te maken blijven boven stromen. Zo staat er sinds kort een meditatiepyramide en komt er nog een leuke tuinhut, die je bij het centrum kunt huren voor één op één gesprekken, massages of als extra slaapkamer. Ook hebben we kortgeleden (2022) een Damanhurian spiraal gemaakt, die bekrachtigd en geactiveerd is. Deze is dus nu verbonden met de Sacred Woods in Damanhur en de tempels of Human Kind. 
Maar ook hebben we Finca Vrij (VOF) opgericht, een nieuw bedrijf waar we leuke t. shirts, prachtige helende sieraden en instrumenten genaamd Selficas en andere dingen verkopen en waaronder mijn coaching sessies, ademwerk en retreats ook vallen. 
En zo heeft de volgende droom zich geopenbaard, het bouwen van een Finca Vrij community, hierover komt straks een apart item op deze website.

Dat is dus onze intentie voor de komende jaren. Om Finca Vrij in al zijn aspecten nog verder te laten groeien en bloeien, zodat iedereen die hier komt zich nog vrijer en nog meer welkom mag voelen. Op deze manier zal deze plek je nog meer uitnodigen om ook zelf te groeien en te bloeien. 

 

Gabrielle de Vrijer

Ik ben Gabrielle, eigenaresse van Finca Vrij Verhuur. Na een aantal jaren te hebben rondgereisd over de wereld vond ik het tijd worden om weer te settelen in Rotterdam. Toen mijn ouders Finca Vrij gingen beginnen, leek het me leuk om daar de dagelijkse gang van zaken voor te regelen, maar een andere droom kwam toch bovendrijven en onder het mom van “je krijgt spijt van de dingen die je niet hebt gedaan”, heb ik uiteindelijk toch voor een andere carriere gekozen. 

 Marjolein Zeelenberg

Mijn naam is Marjolein en ik doe één tot twee dagen per week met heel veel plezier hand- en spandiensten voor de Finca. Regelmatig ben ik hier te vinden omdat het zo’n fijne plek is om te zijn. Ik ken Erik en Estrella al voordat ze naar Zeeland verhuisden en heb de enorme transformatie meegemaakt van oude vervallen boerderij naar schitterend retreatcentrum. En telkens zijn er weer nieuwe ideeën die uitgevoerd worden om de plek nog mooier te maken. Een plek waar liefde en openheid centraal staan om het beste uit iedereen te halen. En daar heb ik ook de vruchten van mogen plukken!  Op dit moment delen wij (Niek mijn man en ik) de droom met Estrella en Erik om een community te gaan creëren in Zeeland. Voor mij een droom om met gelijkgestemden mensen te gaan samenleven en daarbij ook iets te kunnen betekenen voor mijn medemens. Een plaats waar je helemaal kunt zijn wie je bent. Ook een plek waar ik mijn talenten wil gaan inzetten om mensen te ondersteunen om hun bewustzijn te verruimen en te gaan leven vanuit overgave. Het pad dat ik nu al zo’n 30 jaar loop. Ik deel graag mijn ervaringen met iedereen die daar voor open staat en misschien ook eenzelfde pad loopt. Ik woon samen met Niek en mijn zoon van 18 jaar in Voorburg. In mijn praktijk Pure Being begeleid is mensen en geef ik verschillende healingen. www.purebeing.nl

 Niek den Toom

Ik ben Niek en 58 jaar en ben als vrijwilliger regelmatig op Finca Vrij te vinden. Ik heb altijd drukke en hectische banen gehad, waarvan ik in mijn hoofd ging zitten. Hier ervaar ik rust en ontspanning en de mogelijkheid om anders met werk om te gaan en me open te stellen voor al het moois wat hier te zien is. Waar ik in de businesswereld vaak IEMAND moet zijn, hoef ik hier alleen maar te ZIJN. Samen met Marjolein kennen we Erik en Estrella al een lange tijd en we hebben samen geleerd dat het proces van ontwikkeling altijd maar doorgaat (gate, gate). Dat is ook de reden dat we bezig zijn om een community neer te zetten. Hoe dat er feitelijk uit gaat zien, weten we nog niet, in ieder geval met veel respect voor de aarde en de authenticiteit van mensen. Het geeft in ieder geval veel energie. Fijn om hier een bijdrage te kunnen leveren. 

Sylvia Veneziano

Mijn naam is Sylvia en mijn innerlijke drive en verlangen is om een leven te creëren vol van betekenis. Een leven in authenticiteit, vanuit een helder doel, mijn zielsmissie, en het aangaan van diepe connecties met mooie mensen om mij heen. Ik geloof dat leefgemeenschappen een belangrijke rol gaan spelen op het vlak van verbinding maken met elkaar en met de aarde waarop we leven. Dat we onze bijdrage kunnen leveren aan het creëren van een betere wereld. Volwassen omgaan met elkaar en principes zoals ‘vertrouwen’, ‘respect’ en ‘openheid’ zijn hierin voor mij essentieel.
Afgelopen jaren heb ik heel wat stappen gezet op mijn pad van zelfontwikkeling en om te herinneren wie ik nu ben en wat voor mij belangrijk is. Steeds verfijnder voelen in mijn lichaam, met een zachtere blik kijken naar mijzelf, en vooral wakker worden uit de hypnotiserende droom met bijbehorende aannames en dogma’s.
De laatste jaren, voor mij als ondernemer, waren een zeer uitdagende tijd. Ondanks dat het een pittige tijd was ben ik ook dankbaar voor deze tijd omdat ik zoveel meer kon inzoomen op wat ik belangrijk vind in het leven en hoe ik mijn toekomst graag zou zien.
Samen komen op Finca Vrij is voor mij een fijne manier te connecten met gelijkgestemden waar ik enorm blij van word. Een prachtige plek in de natuur.

Vincent Hermans

Hallo!

Mijn naam is Vincent Hermans en ik voer allerhande klussen uit bij Finca Vrij. Wat nodig is te doen wordt gedaan.

Van snoeien tot scheppen en van schoonmaak tot sjouwen.

 Naast het praktische gedeelte op Finca Vrij leid ik ook verschillende ceremonies en workshopdagen.

Van Vuurceremonie tot Meditatie en van Stemwerk tot Amuletten maken.

 Ik ben heel blij dat ik welkom ben om te zijn op Finca Vrij!

Overige bewoners van Finca Vrij