06-24128948 contact@fincavrij.nl

Het team – wie we zijn en wat we doen

Erik & Estrella de Vrijer

Wij zijn de bewoners van Finca Vrij
Twee vijftig plussers die, nadat ons jongste kind ook de deur uit was, besloten hebben om ons leven om te gooien. Erik is ontwerper (www.studiofreebird.nl) en Estrella is healer en coach op het gebied van alles wat te maken heeft met bewustwording, relaties en seksualiteit (estrella.fincavrij.nl) .

Na een jarenlange zoektocht, hebben we, in december 2014, twee hectare grond gekocht net buiten Looperskapelle, een klein gehuchtje vlakbij het dorpje Scharendijke op Schouwen Duiveland om daar onze droom te realiseren; Het bouwen van een houtskelet energie-neutraal woning en het neerzetten van een cursuscentrum wat, als Estrella niet zelf cursussen geeft, gehuurd kan worden door derden. Voor het volledige verhaal over het tot stand komen van ons centrum, kijk hier….
Naast ons, wonen ook onze twee honden, Zorro en Joy, onze poezen Cookie en Muffin, de loopeenden en onze kippenbende op Finca Vrij. Ook zie je hier regelmatig vrijwilligers rondlopen, soms van verschillende organistaties zoals wwoofing en helpx, soms gewoon mensen die hier graag zijn, die komen helpen met het realiseren en onderhouden van dit enorme project. 

Finca Vrij Verhuur is sinds oktober 2018 geopend en is in handen van Gabrielle. En het centrum loopt vanaf het begin buitengewoon goed! We worden goed gevonden en geboekt.
Omdat Gabrielle een carrière bij de politie toch leuker vond, hebben wij weer veel taken van haar overgenomen. Het team van Finca Vrij is groeiende. Zo zijn we heel blij met onze schoonmaakploeg, hebben we de boekhouding uit handen gegeven aan Quirine en werken we samen met verschillende koks die je kunt inhuren voor je retreat. Ook werkt Leonie sinds april bij ons als personal assistant. Zij neemt heel veel administratieve en regelzaken van ons over. Verder is Harry, met zijn groene vingers en grote know-how een steun bij de grotere tuinklussen.

Doordat er een hoop van de dagelijkse gang van zaken uit handen is gegeven, is er voor Erik en mij weer ruimte, tijd en aandacht gekomen om ons eigen ding weer meer te gaan doen. Dus nu is het tijd voor Finca Vrij 2.0.
De inspiratie en leuke ideeën om deze plek nog mooier en krachtiger te maken blijven boven stromen. Zo staat er sinds kort een zweethut en komt er nog een leuke tuinhut, die je bij het centrum kunt huren voor één op één gesprekken, massages of als extra slaapkamer.
Maar ook hebben we Finca Vrij (VOF) opgericht, een nieuw bedrijf waar we leuke t. shirts en kaarten met inspirerende teksten verkopen en waaronder mijn coaching sessies, ademwerk, ademwerk en retreats ook vallen. En wie weet wat daar nog meer uit mag voortvloeien.  

Dat is dus onze intentie voor de komende jaren. Om Finca Vrij in al zijn aspecten nog verder te laten groeien en bloeien, zodat iedereen die hier komt zich nog vrijer en nog meer welkom mag voelen. Op deze manier zal deze plek je nog meer uitnodigen om ook zelf te groeien en te bloeien. 

 

Gabrielle de Vrijer

Ik ben Gabrielle, eigenaresse van Finca Vrij Verhuur. Na een aantal jaren te hebben rondgereisd over de wereld vond ik het tijd worden om weer te settelen in Rotterdam. Toen mijn ouders Finca Vrij gingen beginnen, leek het me leuk om daar de dagelijkse gang van zaken voor te regelen, maar mijn droom om bij de politie te gaan bleef ook op de achtergrond aanwezig. 
Onder het mom van “je krijgt spijt van de dingen die je niet hebt gedaan”, heb ik uiteindelijk toch daar voor gekozen. 

Quirine ten Kate – de Vrijer

Hoi, ik ben Quirine en ik woon met mijn gezin in Schiedam. Toen het avontuur hier in 2014 startte, en het grote bouwen en creëren begon, raakten wij al snel lichtelijk verslaafd aan het werken in de Zeeuwse buitenlucht. Als klein meisje wilde ik timmervrouw worden, dus dat komt hier vaak goed van pas. Ook vind ik het heerlijk om in de tuin bezig te zijn. 

Daarnaast houd ik mij sinds januari 2020 bezig met de administratieve kant van Finca Vrij. Je komt mij overal tegen waar de boekhouding geraakt wordt, zoals facturatie en betalingen. 

.

Leonie Poortvliet

Ik ben Leonie Laya. Toen ik eind 2020 voor het eerst op Finca Vrij was, voelde ik dat ik me aan deze plek wilde verbinden en mee wilde werken om dit mooie centrum nog meer tot bloei te laten komen. En een een aantal maanden later was het zo ver! Je komt me
 tegen als je een mailtje stuurt of als je een factuur ontvangt. Maar ook bij andere werkzaamheden die achter de schermen uit gevoerd moeten worden.

 Harry Verkaart

Hoi Ik ben Harry. Ik hou ervan dingen mooi te maken en omringd te zijn door kleur. Zoveel mogelijk gelegenheid te creëren voor planten en dieren en met mijn handen in de aarde te zitten. Te zien hoe er steeds weer groei komt uit zaadjes, bollen, stekken en enten. En verschil te maken.
Ik help met het buitengebeuren op Finca Vrij. Je kunt me dus tegenkomen met een kruiwagen, spa, hark, bosmaaier of kettingzaag.

Overige bewoners van Finca Vrij