06-24128948 contact@fincavrij.nl

Het team – wie we zijn en wat we doen

Erik & Estrella de Vrijer

Wij zijn de bewoners van Finca Vrij
Twee vijftig plussers die, nadat ons jongste kind ook de deur uit was, besloten hebben om ons leven om te gooien. Erik is ontwerper en Estrella is healer en coach op het gebied van alles wat te maken heeft met bewustwording, relaties en seksualiteit (estrella.fincavrij.nl) .

Na een jarenlange zoektocht, hebben we, in december 2014, twee hectare grond gekocht net buiten Looperskapelle, een klein gehuchtje vlakbij het dorpje Scharendijke op Schouwen Duiveland om daar onze droom te realiseren; Het bouwen van een houtskelet energie-neutraal woning en het neerzetten van een cursuscentrum wat, als Estrella niet zelf cursussen geeft, gehuurd kan worden door derden. Voor het volledige verhaal over het tot stand komen van ons centrum, kijk hier….
Naast ons, wonen ook onze hond Joy, onze poes Cookie, de loopeenden en onze kippenbende op Finca Vrij. Ook zie je hier regelmatig vrijwilligers rondlopen, soms van verschillende organistaties zoals wwoofing en helpx, soms gewoon mensen die hier graag zijn, die komen helpen met het realiseren en onderhouden van dit enorme project. 

Finca Vrij Verhuur is sinds oktober 2018 geopend en is in handen van Gabrielle. En het centrum loopt vanaf het begin buitengewoon goed! We worden goed gevonden en geboekt.
Omdat Gabrielle een andere carriere toch leuker vond, hebben wij weer veel taken van haar overgenomen.
Het team van Finca Vrij is groeiende. Zo zijn we heel blij met onze schoonmaakploeg en werken we samen met verschillende koks die je kunt inhuren voor je retreat. 

Doordat er een hoop van de dagelijkse gang van zaken uit handen is gegeven, is er voor Erik en mij weer ruimte, tijd en aandacht gekomen om ons eigen ding weer meer te gaan doen. Dus nu is het tijd voor Finca Vrij 2.0.
De inspiratie en leuke ideeën om deze plek nog mooier en krachtiger te maken blijven boven stromen. Zo staat er sinds kort een meditatiepyramide en komt er nog een leuke tuinhut, die je bij het centrum kunt huren voor één op één gesprekken, massages of als extra slaapkamer. Ook hebben we kortgeleden (2022) een Damanhurian spiraal gemaakt, die bekrachtigd en geactiveerd is. Deze is dus nu verbonden met de Sacred Woods in Damanhur en de tempels of Human Kind. 
Maar ook hebben we Finca Vrij (VOF) opgericht, een nieuw bedrijf waar we leuke t. shirts, prachtige helende sieraden en instrumenten genaamd Selficas en andere dingen verkopen en waaronder mijn coaching sessies, ademwerk en retreats ook vallen. 
En zo heeft de volgende droom zich geopenbaard, het bouwen van een Finca Vrij community, hierover komt straks een apart item op deze website.

Dat is dus onze intentie voor de komende jaren. Om Finca Vrij in al zijn aspecten nog verder te laten groeien en bloeien, zodat iedereen die hier komt zich nog vrijer en nog meer welkom mag voelen. Op deze manier zal deze plek je nog meer uitnodigen om ook zelf te groeien en te bloeien. 

 

Gabrielle de Vrijer

Ik ben Gabrielle, eigenaresse van Finca Vrij Verhuur. Na een aantal jaren te hebben rondgereisd over de wereld vond ik het tijd worden om weer te settelen in Rotterdam. Toen mijn ouders Finca Vrij gingen beginnen, leek het me leuk om daar de dagelijkse gang van zaken voor te regelen, maar een andere droom kwam toch bovendrijven en onder het mom van “je krijgt spijt van de dingen die je niet hebt gedaan”, heb ik uiteindelijk toch voor een andere carriere gekozen. 

Vincent Hermans

Hallo!
Mijn naam is Vincent Hermans en ik voer allerhande klussen uit bij Finca Vrij. Wat nodig is te doen wordt gedaan. Van snoeien tot scheppen en van schoonmaak tot sjouwen.
Naast het praktische gedeelte op Finca Vrij leid ik ook verschillende ceremonies en workshopdagen. Van Vuurceremonie tot Meditatie en van Stemwerk tot Amuletten maken.
Ik ben heel blij dat ik welkom ben om te zijn op Finca Vrij!

Vrijwilligerswerk op Finca Vrij

We hebben regelmatig community dagen waarbij we met elkaar de tuin ingaan of een andere klus aanpakken. Ook hebben we regelmatig vrijwilligers die een paar dagen komen helpen in de tuin, met  een leuk project of met een grotere klus, in ruil voor verblijf op de Finca.
Wil jij ook een keer, of juist op regelmatige basis, helpen op Finca Vrij?
Stuur dan een mail naar hello@fincavrij.nl

Overige bewoners van Finca Vrij