Het team – wie we zijn en wat we doen

Gabrielle de Vrijer

Ik ben Gabrielle, eigenaresse van Finca Vrij Verhuur. Al jouw mailtjes over afspraken, reserveringen en/of opties komen bij mij terecht. 

Erik & Estrella de Vrijer

Wij zijn Erik en Estrella de Vrijer, de bewoners van Finca Vrij, twee vijftiger plussers die, nadat hun jongste kind ook de deur uit was, besloten hebben om hun leven om te gooien.  Erik is ontwerper (www.studiofreebird.nl) en Estrella is healer en bewustmaker op het gebied van alles wat te maken heeft met relaties en seksualiteit (www.praktijk-estrella.nl).

We hebben in december 2014 twee hectare grond gekocht net buiten Looperskapelle, een klein gehuchtje vlakbij het dorpje Scharendijke op Schouwen Duiveland om daar onze droom te realiseren, namelijk het bouwen van een houtskelet energie-neutraal woning en het neerzetten van een cursuscentrum wat, als Estrella niet zelf cursussen geeft, gehuurd kan worden door derden.
Naast Erik en Estrella, wonen ook hun 3 honden, Luna, Zorro en Chelsey en hun poes Beatle op Finca Vrij. Naast de vele kippen lopen er ook regelmatig vrijwilligers rond van verschillende organistaties die komen helpen met het realiseren en onderhouden van dit enorme project. 

Het centrum is nu af en is al weer een jaar geopend. En het gaat goed! We worden goed gevonden en geboekt. Dus nu is het tijd voor Finca Vrij 2 punt 0 
We hebben weer ontzettend veel inspiratie en leuke ideeën om deze plek nog mooier en krachtiger te maken. Team Finca Vrij houdt zich verder bezig met de dagelijkse gang van zaken en wij doen nog de rondleidingen en zijn er als er een retreat aan de gang is om te helpen bij calamiteiten.
Daardoor is er ook weer ruimte, tijd en aandacht in ons om al deze ideeën vorm te geven. 
Dat is dus onze intentie voor 2020. Om Finca Vrij nog verder te laten groeien en bloeien, zodat iedereen die hier komt zich nog vrijer en nog meer welkom mag voelen. Zodat deze plek je nog meer zal uitnodigen om ook zelf te groeien en te bloeien. 

Quirine ten Kate – de Vrijer

Hoi, ik ben Quirine en ik woon met mijn gezin in Rotterdam. Toen het avontuur hier in 2014 startte, en het grote bouwen en creëren begon, raakten wij al snel lichtelijk verslaafd aan het werken in de Zeeuwse buitenlucht. Als klein meisje wilde ik timmervrouw worden, dus dat komt hier vaak goed van pas. Ook vind ik het heerlijk om in de tuin bezig te zijn. 

Daarnaast houd ik mij sinds januari 2020 bezig met de administratieve kant van Finca Vrij. Je komt mij overal tegen waar de boekhouding geraakt wordt, zoals facturatie en betalingen. 

.

Mariska Nieuwdorp

Mijn naam is Mariska. Ik houd van het leven met al zijn facetten, vind het heerlijk het leven te onderzoeken en uitdagingen aan te gaan. Word extra blij van reizen, koken, in de natuur zijn.
Ik ben het liefst met mijn handen bezig, dat kan zijn, koken, bakken, klussen, schilderen, tuinieren, noem maar op.
Het geeft me rust en balans tussen denken en voelen. Van nature zit ik niet graag stil maar vind ook de rust in mediteren, yoga, ademwerk of gewoon zijn. Ik zie mezelf als zorgzaam, creatief, doelbewust, harmonieus, sociaal, sportief en multifunctioneel en zal het Finca Vrij team met al mijn kwaliteiten versterken als manusje van alles.
Je kan me dus overal tegen komen op de Finca.

 Harry Verkaart

Hoi Ik ben Harry. Ik hou ervan dingen mooi te maken en omringd te zijn door kleur. Zoveel mogelijk gelegenheid te creëren voor planten en dieren en met mijn handen in de aarde te zitten. Te zien hoe er steeds weer groei komt uit zaadjes, bollen, stekken en enten. En verschil te maken.
Ik help met het buitengebeuren op Finca Vrij. Je kunt me dus tegenkomen met een kruiwagen, spa, hark, bosmaaier of kettingzaag.

Overige bewoners van Finca Vrij