06-24128948 contact@fincavrij.nl

BLOG | nieuwtjes

You are so much more...

22 Maart 2022

Serendipity

Mijn reis naar Damanhur was er één van serendipities of synchronisiteiten, geen enkel moment was toevallig. Alles voelde, echt elke seconde van de dag, dat wat er gebeurde, precies datgene was, wat ‘moest’ gebeuren. (Deed me een beetje denken aan de Celestijnse Belofte Het eerste spirituele boek dat ik ooit las.) Mijn laptop die ermee stopte, ik die muziek opzet, maar er begint gewoon een ander nummer te spelen dan ik had aangeklikt, elk gesprek, de magie in elk moment, elke ontmoeting alsof het zo ‘moest’ zijn en ga zo maar door.

Zo ook mijn ontmoeting met Avalo, een jonge man van 23. opgegroeid in Damanhur. Te lang verhaal om hier neer te schrijven, wie weet een volgende keer, maar deze ontmoeting was meant to be, op allerlei levels.

You are so much more...

14 November 2021

Droom Community 

Ongeveer 25 jaar geleden kreeg ik een droom om de Camino de Santiago te lopen. Ik was toen al een paar jaar aan het revalideren, omdat ik niet meer kon lopen (of zitten of staan trouwens). Een droom die onmogelijk leek op het moment dat ik die kreeg.

6 jaar later liep ik de ruim 800 km van het zuiden van Frankrijk naar het noord westen van Spanje met een zware rugzak op mijn rug!

Zo’n 10 jaar geleden had ik weer zo’n droom die onmogelijk leek. Die van het creëren van een cursuscentrum, een plek waar mensen zich thuis konden voelen!

 

You are so much more...

23 Oktober 2021

I am Back!

Na het bouwen en neerzetten van Finca Vrij, viel ik een beetje in een gat. De droom staat er, is gerealiseerd, wat nu? Zoiets als een ontzettend goed boek lezen en dan eigenlijk balen dat het uit is. (Ik heb hier al eerder een paar keer over geschreven).

Maar veel tijd om hier bij stil te staan was er niet, want het centrum ging gelijk heel goed lopen. Heel erg fijn natuurlijk, maar
dat betekende ook gelijk heel veel werk, en aangezien het werk was dat ik nog niet eerder had gedaan, was het ook een beetje uitvinden, terwijl we het aan het doen waren.