06-24128948 contact@fincavrij.nl

Damanhur… ja wat kan ik erover zeggen?

Woorden schieten sowieso tekort, want hoe vertaal je enorme hoge energieën in een prachtige helende omgeving in zoiets als woorden. Maar ik ga toch maar een poging wagen.

De afgelopen dagen zijn we rondgeleid door Formica. Zij woont hier al ruim 30 jaar en is er bijna vanaf het begin bij geweest. De verhalen die ze vertelt over de inspirator Falco Tarassaco zijn zo inspirerend, prachtig en hart-openend. Wat een ongelofelijke inspirerende man was hij. Hij had een gigantisch hoog bewustzijn, was zijn tijd (en ook nog deze tijd!) ver voorbij.

Alles wat ze hier hebben gebouwd hebben ze zelf gedaan, met de hand (we hebben het wel over ruim 40 jaar geleden). Alles wat je ziet is ge-ïn-spir(it)-eerd. En nog steeds zijn ze daar mee bezig, nog steeds worden er prachtige beschilderingen gemaakt, huizen gebouwd, spiralen gemaakt en de meest inventieve helende instrumenten ontwikkeld. Falcon heeft namelijk allerlei brieven achtergelaten met hoe zijn visie en alles wat hij doorkreeg verder moest gaan. Sommige van die boodschappen zijn al ontcijferd, andere zijn ze nog steeds mee bezig. Sommige zijn voor de mensen die in Damanhur wonen, andere voor mensen die ze nog niet kennen. De paar verhalen die we daar al over hebben gehoord zijn één groot serendipity verhaal. Hoeveel toevalligheden voordat het een wetmatigheid is?

Door alleen maar hier te zijn gebeurt er enorm veel in je systeem.

Woorden zijn echt niet genoeg om dit te kunnen vertellen…

Toch een voorbeeld; We kregen een prive rondleiding in de Temple van Humankind. De energie was al voelbaar nog voor we binnen waren. Zodra we de tempel binnen waren, biggelden de tranen over mijn wangen. Erik moest gaan zitten want zijn benen konden hem niet meer dragen. Mijn hele systeem werd gevoed, mijn kruin ging wagenwijd open en er kwam download na download. Er werden verschillende dingen in mijn systeem geactiveerd en dat was nog maar de eerste zaal!! Zaal na zaal waren anders, andere energieën, bij sommige zalen kregen we een klankbad, het was echt hemels en ontroerend.

Nu zijn ze bezig met weer een nieuw stuk te ontwikkelen en daar was het voor mij alsof ze de toekomst aan het manifesteren waren. Hoopvol, alle volkeren samen en blij.

En zo hebben we nog heel veel andere bijzondere en inspirerende plekken bezocht en ook de volgende dagen gaan we met Formica op pad.

Je snapt dat we vol enthousiasme, energie en nieuwe ideeën straks weer thuiskomen. Erik borrelt over van inspiratie om weer te creëren en mooie dingen te maken, dus je zult waarschijnlijk weer wat leuke projecten voorbij zien komen op Finca Vrij

Oja, dat spiraal wat ik al vanaf het begin wil maken en waar het maar niet van komt…

Nu snappen we waarom!! To be continued…