06-24128948 contact@fincavrij.nl

Workshops open dag FincaVrij 22 september

Inhoud en achtergrond workshops Open dag Finca Vrij:

Zhineng Qigong door Femke van den Heuvel
www.osmanthus.nl 

Mijn naam is Femke van den Heuvel. Ik heb een praktijk in Chinese Geneeswijzen in Burgh-Haamstede en ik geef o.a. trainingen in Zhineng Qigong.
Zhineng Qigong is een meditatieve bewegingsvorm uit het oude China, die zorgt voor rust, ontspanning en energie. De langzame, vloeiende bewegingen openen de meridianen (energiebanen), waardoor de Qi (energie) vrij kan stromen. Het hoofd komt tot rust en het lichaam wordt zacht en soepel. Met Zhineng Qigong werk je op een rustige manier aan het verbeteren van je gezondheid.

Tijdens deze workshop laat ik je kennis maken met verschillende Zhineng Qigong oefeningen. Deze oefeningen worden zittend of staand uitgevoerd en kunnen zo nodig worden aangepast. Dat maakt dat iedereen Zhineng Qigong kan beoefenen. De oefeningen zijn eenvoudig om te leren, maar toch uitdagend. Ben je benieuwd naar Zhineng Qigong en wil je de dag goed beginnen? Doe dan mee!


Leven van Prana (breatharianism) door Amudra en Menor

www.pranic-awakening.com
www.awakening-gatherings.com

Wij willen jullie in onze lezing over Leven van Prana graag een inkijkje geven in wat het nu echt betekent. Wat zijn de verschillende variaties hierin en hoeveel mensen leven er op deze manier op aarde? We zijn ons er zeer van bewust dat dit onderwerp veel vragen oproept en er veel verschillende meningen naar voren zullen komen. Maar het is altijd je hoofd die zegt dat het niet mogelijk, wat als je nu eens met je gevoel heel diep naar binnen gaat. Wat als je Prana (universele levensenergie)kan gebruiken als “voedsel” en het kan opnemen via je adem en je huid?

Omdat we hebben geleerd dat we “normaal” voedsel nodig hebben om ons lichaam te voorzien van alle benodigde nutrienten is het concept te kunnen leven van Prana of Breatharian zijn voor velen niet te begrijpen. Maar de realiteit is dat duizenden mensen op de aarde leven van prana (in verschillende variaties) en zij zijn zeer gezond, in feite gezonder dan degenen die “normaal” eten omdat de hedendaagse voedselvoorziening van zo’n slechte kwaliteit is. We nemen vaak de verkeerde beslissingen; zijn verslaafd aan suiker en fast food en laten we de genetisch gemodificeerde voedingsmiddelen en giftige bestrijdingsmiddelen niet vergeten…… Wij willen je voorzien van informatie over het leven van Prana, met inbegrip van hoe onze reis begon, onze persoonlijke ervaringen en de retreats die we gaan geven op deze prachtige locatie Finca Vrij.

Dansexpressie: “Reis naar je hart” door Marianne van den Haak

www.atmar.nl
In de Dans word je begeleid in een reis naar binnen, waarbij je uitgenodigd
wordt helemaal aanwezig te zijn in je lichaam,
uit je hoofd te geraken en contact te maken met je hart.
In dansexpressie kan alles. Dat wat werkelijk belangrijk is en wat in je
leeft wordt zichtbaar in expressie.
Het is helend en inzicht gevend, bevrijdend, maakt je blij en brengt je in
diep contact met jezelf en de levensstroom.
Danservaring is niet nodig. Je danst als jezelf en dat is altijd goed!


Osho meditatie door Jelle Pauwels
www.natuurlijkmediteren.be
Lichaamsgerichte meditatie

Heb je ooit het ritme van je ademhaling en hartslag bepaald? Wellicht niet. Zelfs al zou je het willen, het zou je niet lukken. Je lichaam doet op ieder moment alles wat nodig is om jezelf gezond te houden. Niet te veel en niet te weinig.
Het lichaam als kompas, wordt als ingang gebruikt om emoties te – leren – uiten. Door te werken met dans, beweging en lichaamsgerichte meditaties ervaar je je innerlijke draagkracht om frustraties en angsten te transformeren naar emoties die vrij beleefd worden.
Deze manier van mediteren nodigt je uit om te leren vertrouwen op je innerlijke stem. De lichaamsgerichte methodes hebben de veiligheid in zich dat jouw lichaam verwerkt wat het op dat moment aankan; een vertrouwen op je innerlijke wijsheid om jezelf te helen.


Vrouwenworkshop door Marjolein Zeelenberg
www.purebeing.nl

De kracht van de vrouw in jou  (workshop alleen voor vrouwen)
In deze workshop ga je onderzoeken hoe jij omgaat met je vrouwelijke energie. Er is namelijk een verschil tussen vrouwelijke en mannelijke energie. Yin en Yang. Wat is yin en hoe voelt dit in jouw lichaam. Hoe kun je de vrouwelijke energie in jezelf meer toelaten en wat doet dat met jou.
We gaan kort met elkaar over praten over de vrouwelijke en mannelijke energie en ook doen we één of meer oefeningen zodat je dit ‘life’ kunt ervaren. Alle vrouwen zijn van harte welkom!
Ik ben Marjolein Zeelenberg (48 jaar). Ik mijn praktijk Pure Being (praktijk voor innerlijke groei) begeleid ik mensen individueel en in groepen.
Er zijn een aantal thema’s die als rode draad door mijn leven lopen en één daarvan is ‘vrouw zijn’. De vraag die telkens op de één of andere manier omhoog kwam, was: ‘Hoe zit ik als vrouw in elkaar.’ Ik snapte niet waarom ik het ene moment me heel vrolijk voelde en het andere moment zo verdrietig. Het was zo ongrijpbaar en ook onbegrijpelijk wat ik ervoer in mezelf en ook in mijn relaties met mannen. Ik heb de afgelopen 20 jaar veel geleerd over vrouwelijke en mannelijke energie. Het blijft een zeer boeiend onderwerp en het heeft mij veel inzichten in mezelf opgeleverd. Ik hoop dat ik jou daar ook iets van mee kan geven in deze workshop.


Access Consciousness door Meja Versendaal

www.praktijkmeja.nl

Mijn naam is Meja, eigenaar van Praktijk Meja, voeding en bewustzijn.
Na bijna 22 jaar werkzaam te zijn geweest als gewichtsconsulente en voedingsdeskundige was ik al enige tijd op zoek naar meer.
Tot ik op een dag, een berichtje kreeg van Estrella met de uitnodiging of ik deel wilde nemen aan een Bars Class van Access Consciousness.
Nu anderhalf jaar later ben ik zelf Bras Practitioner en Facilitator en zo ook van de Access Facelift.
Ook heb ik een 3 daagse Body-class gevolgd bij meneer Rattan uit India en heb ik zo’n 40 body-processen tot mijn beschikking.Wat ik hier allemaal mee kan en doe leg ik je graag uit op de open dag 22 september.
Ik zou het heel leuk vinden als je ook komt luisteren, voelen en ervaren.
Graag tot dan. Meja Versendaal


Klankschalenhealing door Bart Bij de Vaate
www.bodybalans.com

Een klankschaal- ontspanningsmassage is een helende massage die diepe ontspanning biedt aan het lichaam. Doordat ons lichaam voor ca. 70% uit water bestaat, geleid het trillingen prachtig door heel het lichaam, hierdoor ontstaat een innerlijke massage die zorgt voor algehele diepe ontspanning en verlichting bij stress. Ook kunnen er emoties loskomen of herinneringen opgeroepen worden. Door de klanktrillingen worden alle lichaamscellen op een fijne en subtiele manier ontdaan van eventuele blokkades en worden afvalstoffen losgemaakt. Klankschalen werken van nature harmoniserend en zuiverend.
Door een behandeling met klankschalen krijgen we weer contact met ons lichaam en voel je je nadien als herboren en vol nieuwe energie! De trillingen werken lang, soms wel enige dagen, door in ons lichaam, en stellen ons in staat om beter in balans te komen en het zelf genezend vermogen van het lichaam te versterken.
Omringd door klank kun je loslaten wat je bezighield. Je krijgt weer nieuwe energie. Zelfs wanneer je wat sceptisch bent zul je ervaren dat de schalen iets bij je teweeg brengen. Sommige mensen voelen trillingen oppervlakkig, anderen voelen ze meteen ver door het lichaam gaan.
Tijdens het Klankschaal Healing-ligconcert (zitten kan ook) kunnen de deelnemers zich ontspannen en de helende klanken van de klankschalen, gong, oceaandrum, windorgels en bellen door zich heen laten gaan en even helemaal tot rust komen.Tijdens de open dag zullen zij u presenteren wat voor invloed de schalen op u kunnen hebben.


Shibari door Silvia Elisa
www.naturalbliss.nl

Sweet surrender
In deze korte introductie neem ik jullie mee in het verbindende spel van overgave en leiden.
Hoe ervaar je het om jezelf volledig over te geven en de controle los te laten? Kun je jezelf laten dragen en meevoeren naar het onbekende? Kun je er zijn, daar waar de ander zich aan je overgeeft? Kun je de ander leiden zonder te veel na te denken hoe dat er uit moet zien?
We gaan onderzoeken hoe je je zintuigen kan gebruiken in je spel en hoe je vanuit liefdevolle verbinding eindeloos kan ontdekken.
Silvia werkt als coach in zelf liefde, intimiteit en sexualiteit. Ze organiseert graag workshops en plekken waar we vrij kunnen bewegen, uit ons hoofd in ons lichaam, waar we op speelse en kwetsbare manier met elkaar kunnen verbinden. Plekken waar we plezier kunnen ervaren zonder conditionering, en waar we kunnen spelen met thema’s rond intimiteit en diepe verbinding.


Henk Tennekes
www.keti-utulie.nl
Henk staat op de open dag met prachtige meditatiebankjes en kussentjes die hij zelf maakt. Leuk detail: sommige bankjes zijn gemaakt van een oude meerpaal uit de haven van Zierikzee. Hij heeft ook bankjes van andere houtsoorten en in diverse hoogtes. Daarnaast heeft hij mooie Tibetaanse omslagdoeken en klankschalen op de open dag. De opbrengst is helemaal bestemd voor het (kost)schoolgeld van kinderen in een lepra dorp in Kenia