06-24128948 contact@fincavrij.nl

Al zolang ik me kan herinneren, volg ik mijn gevoel. Vroeger was ik me daar niet eens bewust van.
Altijd heb ik daardoor een gevoel van richting gehad in mijn leven. Ik ging naar de lerarenopleiding, werkte een paar jaar als docente, maar werd uiteindelijk therapeute voor toegepaste kinesiologie, simpelweg omdat dat op mijn pad kwam en dat klopte, totdat ik ook dat weer losliet. We gingen verhuizen naar het Schouteneinde in Puttershoek en daar droomde ik dat ik een cursusruimte moest maken. Ik gaf toen nog niet eens cursussen, maar ik ben gewoon begonnen met een ruimte in huis te verbouwen en voor ik het wist gaf ik allerlei cursussen op het gebied van bewustwording, wat later weekendcursussen werden en daarna jaaropleidingen.
Jaren later kwam het gevoel om te verhuizen en dat het bouwen van een cursuscentrum wel een leuk idee zou zijn (understatement off the year!). Toen we begonnen hadden we geen idee hoe we die potentie moesten omzetten in een fysieke manifestatie. Het enige dat ik had, was vertrouwen in de Universele Spirit en in dit pad. En we liepen, stapje voor stapje, iedere keer opnieuw voelend wat de bedoeling was. En daar was opeens Finca Vrij! En het was nog mooier dan we ons ooit hadden voorgesteld en het loopt nog beter dan we ooit hadden kunnen verzinnen!!
En toen was er niets meer….
Finca Vrij was af, het centrum gebouwd en wat nu? Al het werk dat gedaan moest worden om het centrum te onderhouden, schoon te maken, alle administratie en daarnaast de tuin nam al mijn energie en aandacht in beslag en ik zag geen richting meer, wat is de volgende stap? Ik wist één ding, ‘alleen’ het runnen van het centrum was het niet, maar wat dan wel?
Ik merkte hoe het volgen van de flow van mijn leven me altijd heeft gestuurd, me richting en purpose heeft gegeven en dat ik me nu echt een beetje lost voelde.
In het begin was het echter helemaal prima om het niet te weten. Dan was er totale overgave aan niets weten, daardoor niets hoeven, geen nieuwe plannen of dromen en alleen maar de leegte. Het gaf me soms een enorm gevoel van opwinding.. een heel nieuw blanco hoofdstuk, wauw!! Maar soms begon ik me een beetje hopeloos te voelen. Dit zal het toch niet zijn? Daar hebben we toch het centrum niet voor gebouwd? Zin en tijd om weer retreats te gaan geven was er op dat moment niet.
Ik kreeg er geen energie meer van en verlangde naar inspiratie. Mijn reisje naar Portugal in september gaf me al wat afstand en er werd me daar heel duidelijk wat ik allemaal níet meer wilde. Waar ik echt niet meer blij van word en wat me te veel energie kostte. Het was niet zo gek dat ik geen richting meer voelde; Daar was helemaal geen ruimte voor.. Toen ik terugkwam van die trip ging ik de dingen anders regelen, maar nog steeds was er geen enkele hint.
Het allemaal niet weten heeft me de leegte en de rust doen accepteren, misschien is de bedoeling wel gewoon alleen maar zijn, ok ook best leuk 😊
Maar soms was er ongeduld, was er verlangen naar een vorm van sturing, naar de pull van de flow weer voelen.
Toen gingen we naar Australië, totaal weg van Finca Vrij, weg van de patronen die daar waren ontstaan, weg van de enorme massa eeuwige klussen (of zo voelde het toen toch) en na een week kwamen de eerste downloads van energie weer. Een groot open kruin, enorm veel activiteit in mijn hersenen en een gigaboost van energie door mijn systeem. En ik zat erbij en ik keek ernaar.
En dat hield niet op en is nog steeds niet opgehouden.
Ik voel de pull van de flow weer, ik heb de potentie van mijn pad weer gevoeld en gezien en ik voel me opgewonden als een kind!!
Ik hou me allang niet meer bezig met het ‘hoe en wat dan?’ Het enige wat voor mij werkelijk belangrijk is, is het enorme vertrouwen wat ik weer voel. Ik heb geen idee hoe, wanneer en zelfs of die enorme potentie die ik heb gevoeld en ervaren zich ook zal manifesteren, maar dat maakt me niks uit. Het enige wat ik hoef te doen is vertrouwen en elke dag opnieuw een stap nemen in de richting van de pull. En ik heb er zooo veel zin in! En ik vind het zoooo spannend! En ik voel me zooo dankbaar!
Ik wens dan ook iedereen voor 2020 een duidelijk gevoel van richting, veel inspiratie en vertrouwen in het Universum
♥♥♥